Ment fra Fåberg, Norge

Søstrene Ingvild og Sidsel startet opp MENT i en nedlagt skifabrikk på Fåberg høsten 2012. Vi lever i en verden hvor det meste er maskinprodusert og polert. Med MENTs produkter ønsker de å tilføre noe nytt og uventet, – noe som får mennesker til å stoppe opp.

Lokalt og meningsfullt

Alle våre produkter er født på Fåberg og i vårt verksted utvikler vi vårt design og produserer gjennomfarget porselen. Dette betyr at vi blander fargepulver inn i selve porselenet som gir høyere kvalitet og en vakker fargedybde i produktene.

Våre treprodukter er også produsert i Norge, og noe av vårt design produseres av dyktige fagfolk i Portugal. Alle våre produkter er håndlaget og det vil derfor være små ulikheter i størrelse, farge og form noe vi mener understreker unikheten og kvaliteten i håndarbeidet som vi begeistres av.

Lyst til å besøke oss?

Vårt showrom på Fåberg har faste åpningstider fredag 12-16 og lørdag 12-16, men det er også mulig å besøke oss etter avtale. 

På Fåberg utvikler vi alt vårt design og våre produkter I gjennomfarget porselen produseres her.

Vi blander fargepulver inn i det flytende porselenet før vi støper i gipsformer. Du vil legge merke til små fargenyanser og til og med noe marmorering i disse produktene da all produksjon foregår manuelt.

Alle våre produkter er blyfrie og alt porselen kan vaskes i oppvaskmaskin.

«Vi skaper moderne design I en fargeskala inspirert av naturen vi omgir oss med. Håndlagde objekter for de som søker kontraster til det serieproduserte og monotone. »

Teamet

Siden oppstarten I 2012 har MENT vokst og vi har skapt lokale arbeidsplasser i vår produksjon og salgsavdeling.

Inspirasjon

Vi finner vår inspirasjon i naturen. For oss er ikke grønn kun én farge, for spenningen ligger i det å se alle nyansene. Rett utenfor vinduet vårt på Fåberg ligger en grønn åker klart til å høstes, og vi ønsker å dele dette med deg.

Ønsker du inspirasjon til å dekke vakre bord med MENTs servise?