MENT designer servise for Under.

Ned under det iskalde vannet i Nord-Atlanteren på Lindesnes, blir gjestene invitert til å spise fem og en halv meter under overflaten – der den panoramiske utsikten over havbunnen gir et dramatisk bakteppe. Her får gjestene en mulighet til å benytte seg av det ellers sjeldne marine økosystemet.

I harmoni med Snøhetta og andre erfarne lokale samarbeidspartnere, har Under laget en ikonisk, nedsunket gourmetrestaurant.

MENT for Under

Ingen restaurant er så nær naturen som undervannsrestauranten Under på Lindesnes. Dette var den viktigste inspiratoren og materialkilden for MENT da de skulle utvikle restaurantens servise.

Da Unders sjefskokk Nicoalai Ellitsgaard engasjerte Ment til å designe serviset til sin 18-retters meny, bestemte søstrene Sidsel Forr Hemma og Ingvild Hemma seg for å tenke helt nytt. I prosessen for det endelige designet undersøkte Ment flere materialer og løsninger.

Fra Fåberg har vi utviklet disse nye produktene – inspirert av naturen og sjøen som omkranser Under.

Objektene understreker både Unders unike restaurantkonsept og Snøhetas innovative arkitektur. MENT startet designprosjektet i juni 2018, og det har vært en krevende og inspirerende prosess. Delene består ikke bare av magnetittporselen, men gjenstandene kombinerer flere materialer, inkludert tre, steingods og leire. Kolleksjonen inneholder også elementer av MENTs signaturprodukter og design. Designet inkluderer tallerkener, skåler, tannpirkeholder, kaffe- og tekopper, melkekanne, sukkerskål og vannkanne.

I et forskningssamarbeid med SINTEF utviklet Ment et helt nytt materiale – magnetittporselen. Magnetitt er et “norsk” mineral som ble dannet for en milliard år siden på havets bunn. Jernmalmen og mineralene skaper blant annet et mangfold av fargenyanser i kombinasjoner som ikke kan forhåndsdefineres. Den naturlige magnetitten blandet i porselen gir fantastiske naturlige fargeblandinger og resulterer i unike produkter. – Vi sier at Ment skaper, men naturen bestemmer, sier Sidsel Forr Hemma.

For å understreke nærheten til Lindesnes og for å skape et særegent preg på noen av produktene, ble sand fra stranden utenfor restauranten brukt for å få utseendet til det røffe kystområdet.

“Vi sier at MENT skaper, men naturen bestemmer”

Mer enn 700 produkter er produsert for restauranten og håndlaget på Fåberg der ovnene i den gamle skifabrikken har gått døgnet rundt for å være klare til åpningen av Under i april 2019. Det er stor interesse for MENTs kolleksjon for Under, spesielt internasjonalt. Mange designpublikasjoner har fremhevet den eksklusive, unike, norske designen hvor natureninspirasjonen har blitt så fremtredende.

Ment ser også produktene for Under som en bekreftelse på deres bærekraftsfilosofi; unike produkter laget med og fra naturlige materialer – som vil glede generasjoner.

MENT for Under kolleksjonen

Explore the MENT for Under collection