Anbefalt behandling
av våre produkter

 

porselen

Porselen er et av de sterkeste keramiske materialene, men kan allikevel knuses. Om du mister et porselensprodukt i gulvet, eller det får et hardt slag når du for eksempel fyller oppvaskmaskinen kan det slå sprekker i materialet, akkurat slik som glass. Store temperaturforskjeller mellom kaldt og varmt, som å flytte det fra en varm ovn til en kald benk, eller om produktet er kaldt og får kokende vann i seg, så kan også dette forårsake stress i materialet og i verste fall gi sprekker. Dessverre kan ikke knust porselen repareres. Vi anbefaler ikke å lime et knust produkt.

Om et porselensprodukt blir stående med vann i seg over en lengre periode kan du oppleve at det dannes kondens på undersiden av produktet. For å unngå dette anbefaler vi å lime på små møbelknotter under vaser for å unngå dette.

Flekker på de glaserte flatene skal gå av i vask, men flekker av fett, kaffe, te, vin o.l. kan sette flekker på de ubehandlede flatene om du ikke vasker det av umiddelbart. Hvis slike flekker ikke går av anbefaler vi å prøve å fjerne flekker med en “magic svamp”, natron eller en mild skurekrem. Du kan også forsøke med et fint slipepapir, men det er viktig at du ikke sliper på det glaserte området.

Alle våre porselensprodukter går i oppvaskmaskin, bortsett fra produkter som har miks av flere materialer, slik som tekannen eller amplene våre. Her anbefaler vi håndvask.

keramikk

Keramikk brennes ikke like høyt som porselen, og er derfor heller ikke like sterkt. Vi anbefaler håndvask av våre keramikkprodukter.

Om et keramikkprodukt blir stående med vann i seg over en lengre periode kan du oppleve at det dannes kondens på undersiden av produktet. For å unngå dette anbefaler vi å lime på små møbelknotter under vaser for å unngå dette.

Om et keramikkprodukt får et hardt slag kan det slå sprekker i materialet, akkurat slik som glass. Store temperaturforskjeller mellom kaldt og varmt kan også forårsake stress i materialet og i verste fall gi sprekker. Dessverre kan ikke knust keramikk repareres. Vi anbefaler ikke å lime et knust produkt.

tre

Vi anbefaler rengjøring av våre treprodukter med en fuktig klut. Ubehandlet tre bør ikke ligge i vann da dette vil gjøre at treet sveller.

ull

Ull er 100% fornybart og derfor en av våre mest bærekraftige materialressurser. Ull har selvrensende egenskaper og behøver ikke vaskes så ofte. Våre ullpledd kan gjerne luftes i stede for å vaskes. Ønsker du å vaske ullpleddet anbefaler vi håndvask på 30 grader og du må bruke vaskemiddel beregnet for ull.

bestikk fra cutipol

Alt bestikk fra Cutipol tåler oppvaskmaskin. Minimer langvarig kontakt med oppvaskmaskinens damp ved å fjerne den så snart vaskesyklusen er slutt. Tørk hvert element grundig med en myk, tørr klut. Når du vasker Cutipol bestikk for hånd, bør du unngå å bruke vaskeskrubb. Etter bruk, må du vaske rester av mat så raskt som mulig med varmt vann og et nøytralt vaskemiddel.

Ta ekstra vare på knivbladene. Stål, som gir høyere skjærkraft og hardhet, kan ha mindre motstand mot oksidasjon. Forsikre deg om at knivene blir vasket umiddelbart etter bruk og tørket godt før du legger dem bort på et tørt sted.

På grunn av prosentandelen av karbon i alle knivbladene og eksistensen av kobber i belegg av gull og rosegull, anbefales det å ikke bruke sterke, klorbaserte eller antikalkbaserte vaskemidler, da de gi flekker eller rust.

Resin-håndtak(harpiks). For å få mørkere håndtak til å vare lenger og opprettholde en sterkere fargetone, foreslår vi å bruke en fuktighetsgivende lotion eller noen få dråper vegetabilsk olje for å mette fargen om den blir lysere over tid. Dette gjelder for alle modeller med en harpikshåndtak som Goa, Noor, Ebony og Kube.

Tilbake til nettbutikk