UNDER
Ned under det iskalde vannet i Nord-Atlanteren på Lindesnes blir gjestene invitert til å spise fem og en halv meter under overflaten – der den panoramiske utsikten over havbunnen gir et dramatisk bakteppe. Her får gjestene en mulighet til å benytte seg av det ellers sjeldne marine økosystemet. I harmoni med Snøhetta og andre erfarne lokale samarbeidspartnere, har Under laget en ikonisk, nedsunket gourmetrestaurant.
Ingen restaurant er så nær naturen som undervannsrestauranten Under på Lindesnes. Dette var den viktigste inspiratoren og materialkilden for ment® da de skulle utvikle restaurantens servise.
Da Under’s sjefskokk Nicolai Ellitsgaard engasjerte ment® til å designe serviset til sin 18-retters meny, bestemte søstrene Sidsel Forr Hemma og Ingvild Hemma seg for å tenke helt nytt. I prosessen for det endelige designet undersøkte ment flere materialer og løsninger. Objektene understreker både Unders unike restaurantkonsept og Snøhettas innovative arkitektur. ment® startet designprosjektet i juni 2018, og det har vært en krevende og inspirerende prosess.























